TÁJÉKOZTATÓ KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS INTÉZKEDÉSEKRŐL

Kérjük azokat a kedves szülőket, akiknek közvetlen családtagjai vagy közeli rokonai az elmúlt 2 hétben a fertőzéssel érintett külföldi országok egyikében tartózkodtak, a hazautazást követően ne engedjék gyermeküket az iskolai közösségbe. Értesítsék az osztályfőnököt, hiányzásukat az iskola igazolja. Tünetek jelentkezése esetén vegyék fel a kapcsolatot a háziorvossal.

A kialakult helyzetre való tekintettel a Facultas Humán Gimnázium az alábbi intézkedéseket léptette életbe:

  1. A pedagógusok folyamatosan felhívják a tanulók figyelmét az alapvető higiéniás teendőkre.
  2. Az iskola mellékhelyiségeiben a WHO szemléltető ábrája hívja fel a tanulók figyelmét a fertőtlenítő kézmosás lépéseire.
  3. Az iskola mellékhelyiségeiben tájékoztató felirat figyelmeztet a fertőtlenítő, baktérium-, és vírusölő kézmosó szappan helyes használatára.
  4. Az intézmény főbejáratánál elhelyezésre kerül egy nyilvános kézfertőtlenítő, amely lehetővé teszi a napi többszöri kézfertőtlenítést.
  5. A tisztaságért felelős személyzetet felkértük a fokozottabb higiéniai szabályok betartására, fertőtlenítő szerrel is végzett takarításra.

Amennyiben megoldható, a gyerekek is hozzanak magukkal kézfertőtlenítő szert, amit napközben többször is használni tudnak.

Együttműködésüket köszönjük!