Tájékoztatás

Tisztelt Szülők!

Kedves Diákok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a digitális oktatás és a tanárokkal történő kapcsolattartás elsődleges helye 2020. március 23-tól a Google Classroom felülete lesz. A felület konfigurálása elkészült, tanulóinknak a kurzuskódokat megküldtük. Jelenleg tart a kurzusokra való jelentkezés. A friss tananyagok és feladatok egy része is felkerült már a felületre.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a felület használatához GMAIL-ben regisztrált e-mail cím szükséges!!!

Amennyiben ilyen e-mail címet adtak meg a kapcsolattartásra, nincs más teendő, mint a classroom.google.com/h felületre a megadott GMAIL hozzáféréssel belépni és  tantárgyanként külön bejelentkezni az egyes kurzusokra a megkapott kódokkal. Ezt követően a felületen láthatóvá válnak a felvett kurzusok. A felület többek között lehetőséget biztosít a tananyag kiosztására, számonkérésre, és természetesen a tanárral való aktív kapcsolattartásra (alap esetben chat formájában).

 Figyelem: értesítést csak gmail-ben létrehozott címekre küldtünk.   Amennyiben nem gmail fiókot adott meg kapcsolattartásra, úgy kérjük, haladéktalanul hozzon létre egyet a gmail.com –on. Ha ezzel készen van, kérem, küldjön e-mailt kollégánknak a gyulasi.otto@gmail.com címre a tanuló nevével és osztályának megjelölésével, hogy kollégánk kiküldhesse a szükséges kurzuskódokat.

Amennyiben van olyan tanuló, aki élő gmail címe ellenére nem kapott értesítést, az jelezze a problémát osztályfőnökénél.

A felülettel történő megismerkedéshez a következő videó megtekintése ajánlott:

https://youtu.be/AwekqS1bn24

A felület használható telefonos alkalmazásban is, de akkor a szükséges segédprogramokat (pl. PDF olvasó) is le kell tölteni. A feladatok megtekintésére alkalmas, de tartós, hosszabb munkához számítógép használatát ajánljuk.

Megértésüket, türelmüket és lelkes együttműködésüket ezúton is köszönjük!

Tájékoztatásul mellékelem Dr Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár témára vonatkozó levelét.

  Kapcsolódó fájlok

  • szuloi_tajekoztato_20200323